decoupage ozdobne kolicky
DECOUPAGE,  PROJEKTY

Dekorační kolíčky

Koncem loňského léta jsem se pustila do zdobení dřevěných kolíčků. Používám je na sáčky s práškem do pečiva, na sáčky se strouhankou i s kafem. Sáček párkrát založím, zajistím kolíčkem a hotovo.

Obvykle jsem vzala nějaký umělohmotný kolík, červený, modrý, vždyť je to jedno, hlavně že se prášek nevysype. Ale krása barevného plastu přece jen není přesně to pravé, co bych chtěla mít v kuchyni. Koukám na ty kolíčky skoro každý den, tak by přece měly být trošku hezčí.

Na první dvě sady jsem použila ubrousky s fialkami a s břečťanem. Kombinace vzoru ubrousků a prosvítající struktury dřeva působí trošku starobyle a tento vintage styl je přesně to pravé do mojí kuchyně.

Ale i muži někdy vaří, nemůže tedy být všechno kytičkované. Musím to trošku vyvážit, tak ještě jedny chlapské kolíčky se vzorem novin.

A mojí mamce by se také nějaké pěkné kolíčky hodily. Má úplně jinak zařízenou kuchyni, takže ještě jedna sada, tentokrát v oranžové barvě.

Začala jsem loni v létě a stále se ke kolíčkům vracím. Mám připraveno ještě hodně vzorů a motivů ke zdobení, přemýšlím o různých barevných kombinacích, takže další kolíčky budou zase jiné.

Ozdobné kolíčky sem zařadila do nabídky eshopu – s černobílým vzorem, modré kytičkované, oranžové, s notami i jinými motivy.

Pokud byste se sami chtěli pustit do decoupage, návod pro začátečníky zde.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.