telefon Tesla T65H renovace staré TELEFONY - sbírka
staré TELEFONY - sbírka

Telefonní přístroj Tesla T 65H.

Stolní telefon Tesla typ T 65H zvaný „kabelka“, nebo též „rakvička“, výrobce Tesla Liptovský Hrádok.

Design telefonního přístroje Tesla T 65H je zcela nový, odlišný od předchozích typů. Na rozdíl od oblých tvarů telefonu Tesla T 58, či telefonu Tesla T 65S má „kabelka“ ostré a rovné hrany. Tvar celého telefonního přístroje včetně sluchátka je pravidelný a kompaktní. Číselnice je umístěna asymetricky, v pravé části telefonu. Novinkou je i dvoubarevná kombinace dílů přístroje, nejčastěji slonová kost s černou, či šedá s černou.

Telefonní přístroj z naší sbírky je z šedého termoplastu. Spodní plechový kryt a horní část mikrotelefonu jsou v barvě černé.

Tlačítko pro zpětný dotaz je v levé části přístroje, pod horním krytem. Vedle něho je umístěno regulační kolečko hlasitosti zvonku.

Nově je řešena černá plastová vidlice telefonního přístroj Tesla T 65H.

Další odlišností telefonu Tesla T 65 H od telefonů předchozích je nová konstrukce mikrotelefonu. Ten se skládá pouze ze dvou vnějších dílů.

Uvnitř je pak další plastový díl, který zajišťuje sluchátkovou a mikrotelefonní vložku na místě. Materiál, ze kterého byl vyroben, však nebyl příliš kvalitní, tento díl se často lámal. To se bohužel kdysi stalo i našemu telefonu. Původní díl byl kreativně nahrazen molitanovými ucpávkami. Renovaci telefonu jsme byli nuceni na delší dobu odložit, než se nám podařilo sehnat originální díl.

Telefon Tesla T 65H v naší sbírce je nyní kompletní, a po renovaci plně funkční.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.