velikonocni vejce vintage styl
DECOUPAGE,  PROJEKTY

Bubák v kytičkovaném prostěradle.

Do Velikonoc zbývají ještě dva týdny, takže je dostatek času ozdobit další vajíčka. A také velikonoční zajíčky, kterými doplním výzdobu svátečního stolu.

Na dřevěné zajíčky jsem chtěla použít decoupage, ubrousek s krásným květinovým motivem. Už jsem s ním zdobila vajíčka z polystyrenu a moc dobře se mi s ním pracovalo. Je jemný a nedělá žádné záhyby ani vrásky. Jednoho zajíčka udělám v bílé barvě s troškou patiny, a k němu bílá kytičkovaná vajíčka. Druhá velikonoční souprava, vejce a zajíček se stejným motivem, bude v mé oblíbené zelené barvě. Zajíci budou mít kytkované strany a boky nechám jednobarevné, bez zdobení. S nadšením se vrhám do práce, spokojená sama se sebou, jak jsem to pěkně vymyslela.

Dřevěný polotovar jsem obkreslila na ubrousek, vystřihla, oddělila vrchní vrstvu ubrousku. Ještě natřít zajíčky barvou, přebrousit smirkem a druhá vrstva barvy. Hurá, konečně můžu začít s lepením. Kam jsem dala ty vystřižené zajíce? Tohle že je zajíc? Vždyť to vypadá jako bubák v kytičkovaném prostěradle! Vlastně spíš bubačka, bubák by si kytkované prostěradlo asi na sebe nevzal.

Na fotce to až tak divně nevypadá, protože jsou docela dobře vidět obrysy zajíčka. Ale když jsem položila vystřižený ubrousek na dřevěného zajíce, mou pozornost upoutal hlavně kytičkovaný vzor. Byla vidět bílá plocha, barevné kytičky, tvar docela zanikl. Takže nakonec jsou zajíčci úplně naopak, než jsem původně chtěla. Jsou jednobarevní a mají kytičkované hrany.

Další velikonoční souprava už byla přesně podle plánu. Decentní šedá vajíčka a šedý zajíček ozdobí stůl, na kterém bude ubrus s výraznou, barevnou výšivkou.

A ještě velikonoční vejce ve vintage stylu. Vajíčka na zavěšení, s kytičkami a papírovou krajkou, a velikonoční vajíčka na stůl, zdobená kytičkami s motivem písma. Tato velikonoční vejce v příjemných hnědých odstínech a velikonoční zajíček a vajíčka v bílé barvě zdobené kytičkami najdete v mém eshopu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.