starozitne psaci potreby PROJEKTY
PROJEKTY,  RENOVACE, RECYKLACE, UPCYKLACE

Vintage dekorace na psací stůl.

Starodávné lahvičky od inkoustu, staré kalamáře, pera a dřevěná pravítka jako vintage ozdoba psacího stolu.

Po vyčištění a opravě etikety na staré lahvičce od inkoustu Pelikán jsem se pustila do renovace dalších starodávných kancelářských potřeb.

Na sešívačkách nebylo mnoho práce. Jen na místech s poškozenou barvou byla rez. Nejhůře na tom byla sešívačka Velpa, ale nic tragického, co by se nedalo vyřešit ocelovou vlnou.

Staré sešívačky samozřejmě potřebovaly důkladně vyčistit, promazat a nakonec ošetřit olejem proti korozi. Všechny jsou nyní nejen krásné, ale i funkční.

Bakelitová krabička i miska byly ve výborném stavu, stačilo jen umýt a jsou jako nové.

Stejně tak i stará inkoustová pera, tužky, stojánek na pero a starodávná plechová krabička Pelikán.

Asi nejvíce práce bylo se starými dřevěnými pravítky. Podle podpisu vyškrabaném na jednom z nich je jim bezmála 80 let. Dřevo bylo silně zašpiněné, a protože čísla už vůbec nebylo vidět, očistila jsem je smirkem a ocelovou vlnou. Jako povrchovou úpravu jsem použila vosk na dřevo.

Spolu s lahvičkami od inkoustu vznikla z těchto starodávných psacích a kancelářských potřeb krásná vintage dekorace na starožitný psací stůl.

Starodávnou kancelářskou sadu jsem považovala za dokončenou a kompletní. Přesto, když jsem náhodně objevila inzerát na tuto dózu od lepidla Alidol, neodolala jsem. Lepidlo, to je přesně to, co do mojí soupravy ještě chybí. S kovovým víčkem bylo sice dost práce, ale stálo to za to.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.