dekorace vintage balicky 1 PROJEKTY
PROJEKTY

Dekorace do koupelny.

Balíčky ve vintage stylu.

Mýdla Hellada, Ottovo a jádrové mýdlo jsme našli v dřevěné bedně vyložené hoblinami. Pravděpodobně šlo o výhodný nákup ve velkém, kterým si šetrná hospodyňka zajistila mýdlo pro domácnost na delší dobu. Na praní, na mytí dřevěné podlahy i na koupání.

Bohužel ani hobliny nezachránily mýdlo před vlhkostí, takže ve slušném stavu se dochovalo jen pár kousků. I přes své stáří a nepříznivé podmínky skladování však mýdlo stále pěkně vonělo.

Přestože mě nálezy různých starých kousků obvykle potěší, u mýdla jsem byla trochu rozpačitá. Co se starým mýdlem?

Nejprve jsem si v praxi vyzkoušela význam slova absurdní. Podle výkladového slovníku je to nesmyslný, odporující zdravému rozumu, a proto k smíchu. Tedy něco jako „umýt mýdlo“.  Pěkně dočista, ale opatrně, abych neodmydlila nápisy.

Instalovat mýdlo do koupelny, jakožto stylovou dekoraci na okenní parapet, vypadalo zprvu jako výborný nápad. Ale na nahaté mýdlo bez obalu se práší, a přece nejsem takový podivín, abych při každém úklidu koupelny myla mýdla. A tak přišel nápad s balíčky v hnědém papíru, jako bych je zrovna přinesla od hokynáře. Bylo to ale trošku smutné, proto jsem přidala kytičku z patinovaného papíru a knoflíček na ozdobu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.