ozdobne civky na krajku vintage styl
PROJEKTY

Papírové cívky na krajky.

Při šití nových polštářků jsem konečně!!!  pochopila, že kraječky, stužky, štykování a ozdobné šňůrky nutně potřebují nějaký praktičtější a taky krásnější způsob uspořádání, než je navolno v krabici. Krajka, kterou hledám je samozřejmě vždycky až na dně a potřebuje přežehlit.

Při nákupu v galanterii málokdy odolám krajkovému vábení a odcházím s nějakou kraječkou. Jasně, že se bude hodit, a že jí potřebuju! Ty nové polštářky, co plánuji šít, jsou v režné barvě a žádnou režnou krajku nemám. A na ty modrobílé polštáře ještě jednu bílou širokou. A jaký krásný tady mají štykování! Není tedy divu, že v mojí krabici došlo ke značnému přemnožení krajek a její kapacita již není dostatečná.

Jasně, že bych mohla mít dvě krabice, ale tím nevyřeším ten krajkový zmatek a neustálé hledání.

Objevila jsem kartonové cívky. Pěkná hnědá barva přesně sedí k mému oblíbenému vintage stylu a jsou bez potisku. Mohu tedy dozdobit podle svého, razítky s ornamenty a barevným archivačním inkoustem, aby byly dlouho krásné.

Teď ještě zbývá vybrat novou krabici. Kulatou kartonovou, nebo dřevěnou?

Ještě nevím, ale protože nejsem s cívkami hotová a hodně krajek ještě zbývá, mám čas o tom přemýšlet. A taky o tom, jak ozdobím další špulky. Mám totiž už připravené nové, kulaté dřevěné ve 3 velikostech, a ploché vyřezané z překližky. A taky pár starých kousků k renovaci – paličky na paličkování, kolíky na prádlo a jednu parádní starou špuli od nití. Myslím, že se budou na krajky hodit.

Takže o špulkách zase někdy příště.

Papírové cívky na krajky, na šňůrky i na štykování jsem připravila i pro Vás, jsou již v nabídce eshopu.

No a ze samé radosti, že mám konečně alespoň část krabice poklizenou a krajky uspořádané, pustila jsem se do šití nových povlaků na polštářky. Mám přece tu novou režnou krajku na polštáře wild flower a tu bílou na modré pruhaté. Nová kolekce polštářků již v nabídce mého eshopu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.