retro telefon Tesla Ds 3600
staré TELEFONY - sbírka

Retro telefon Tesla Ds 3600.

Telefonní přístroj Tesla Ds 3600 s rotační číselnicí.

Stolní telefon Tesla Ds 3600 je v řadě telefonních přístrojů Tesla zcela výjimečný. Po strohých a ostrých tvarech telefonů typu Tesla As a Tesla Bs se v 80. letech začal vyrábět telefon s kruhovou základnou a zaoblenými liniemi.

Telefonní přístroj Tesla Ds 3600 byl pro svůj kulatý tvar přezdíván „mýdlo“. Hitem byla i varianta telefonu ve výrazné oranžové barvě.

Telefon Tesla Ds 3600 má plastový horní i spodní kryt. V horním krytu nejsou připevněny žádné součástky, vyjma pohyblivých dílů vidlice. Je tedy možné ho samostatně sejmout.

Inovovaná číselnice má jinou konstrukci, než tomu bylo u předchozích typů. Nové je i provedení jejích jednotlivých dílů, ty jsou převážně z plastu. Plastové je i pouzdro, kterým je číselnice uzavřena. A z plastu je i kruh po obvodu, který slouží k nasazení číselnice na kovové držáky ve spodním krytu.

Mikrotelefon telefonního přístroje Tesla Ds 3600 je rovněž nové konstrukce. Je zde např. pro mikrofon použita vložka stejného typu jako u sluchátka. Musí však být připojena na zesilovač, který je umístěn v mikrotelefonu.

Oranžový retro telefon Tesla Ds 3600 v naší sbírce je po renovaci a plně funkční.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.