Marmeláda z aronie.
Recept na marmeládu z aronie a marmeládu z aronie s jablky pečené v troubě.
Marmeláda z aronie.
1 kg bobulí aronie
600 g cukru
1dl vody
1 kávová lžička mleté skořice
½ kávové lžičky kyseliny citronové
Omyté plody zbavené stopek nasypeme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě 1 hodinu při teplotě 160 °C. Občas promícháme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr, skořici, kyselinu citronovou a promícháme. Vrátíme do trouby a ještě 5-10 minut necháme péct. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a dnem vzhůru necháme vychladnout.
Marmeláda z aronie s jablky.
500 g bobulí aronie
500 g oloupaných a nakrájených jablek
1dl vody
400 g cukru
1 kávová lžička mleté skořice
½ kávové lžičky kyseliny citronové
Jablka a omyté plody aronie zbavené stopek nasypeme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě 1 hodinu při teplotě 160 °C. Občas promícháme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr, skořici, kyselinu citronovou a promícháme. Vrátíme do trouby a ještě 5-10 minut necháme péct. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a dnem vzhůru necháme vychladnout.
Pokud chcete marmelády sterilovat, po zavíčkování 15 minut při 95 °C.