bulharsky bakelitovy telefon T TAB 41 staré TELEFONY - sbírka
staré TELEFONY - sbírka

Bakelitový telefon T-TAB-41.

Bulharský telefon T-TAB-41.

Telefon T-TAB-41 z roku 1962, vyrobený v závodě Kliment Vorošilov v Sofii.

Telefonní přístroj T-TAB-41 má bakelitový horní kryt a mikrotelefon. Z bakelitu je také volící kotouč číselnice, číslicový kotouč je smaltovaný. Vnitřní součástky jsou umístěné na samostatné montážní desce. Ploché vidlice jsou vyrobené z bakelitu.

Mikrotelefon telefonního přístroje T-TAB-41 je na první pohled stejný, jako u telefonu Tesla 54 S. Liší se pouze v několika drobnostech. Nepatrně jiný tvar ručky, mušle sluchátka je hranatější a má méně otvorů, otvory v mluvítku mají jinou šířku.  

 

Telefon T-TAB-41 v naší sbírce je ve výborném stavu. Na bakelitových dílech se zachoval původní lesk i mramorování. Všechny díly a součástky jsou originální, včetně sluchátkové a mikrofonní vložky. Zachovala se také původní páska s diagramem ze zapisovače impulsů. Výjimkou je samozřejmě přívodní a mikrotelefonní šňůra. Vzhledem ke stavu 60letých textilních šňůr byla nutná výměna za dobovou repliku.

Bakelitový telefon T-TAB-41 je po renovaci, plně funkční. V naší sbírce již máme stejný typ, bakelitový telefon T-TAB-41 ze závodu Belogradčik.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.