krabicky lekovky vintage styl 9
PROJEKTY

Krabičky ve stylu vintage lékárna.

V našem poměrně rozsáhlém „archivu“ jsem objevila zajímavou krabičku od kloktadla a několik starých lékárenských lahviček. Inspirovaly mě při vytváření etiket v mém oblíbeném vintage stylu.

Loubková krabička z lékárny „U medvěda“ v Českých Budějovicích je z doby někdy před rokem 1950. Má pouze jednoduchou, červenou etiketu s volným políčkem, do kterého pan lékárník Resch zapsal „ku kloktání !nepolykat!“. Podstatné bylo samozřejmě kloktadlo, nikoliv vzhled obalu.

Své etikety jsem dělala trošku zdobnější a přidala nějaké ornamenty. Pro první tři série jsem zvolila nápisy a názvy v latině a francouzštině.

Připadaly mi totiž na pohled krásné a na čtení zajímavé. Toto se Vám může zdát tak nějak podivné, ale „pilules de croton tiglium“ je podle mě rozhodně lepší, než pilulky proti zácpě! Krabičky jsem vyrobila nejen pro sebe, ale také je zařadila do nabídky svého eshopu.

V každé sérii je 10 papírových krabiček o velikosti 5×2,5 cm, s originální etiketou podle mého vlastního návrhu. Jednotlivé série mají stejný design – ornamenty, rozložení textu, popř. adresní štítek na boku krabičky. Všechny etikety jsou patinované do příjemného žlutohnědého odstínu. Jelikož se názvy pilulek a pastilek na žádném kuse neopakují, můžete kombinovat i krabičky z různých sérií.

P.S.

Příští etikety budou na starých, skleněných lahvičkách. Připravuji etikety na sirupy a elixíry, a ty už určitě s českými názvy. Elixír „dlouhý život“ je na pohled i na čtení naprosto v pořádku.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.