spolecnost pro soukrome telefony priteg staré TELEFONY - sbírka
staré TELEFONY - sbírka

Starožitný telefon PRITEG.

Telefon fy Společnost pro soukromé telefony Praha.

Starožitný telefonní přístroj Společnosti pro soukromé telefony Praha (známé jako PRITEG) jsem do naší sbírky koupila již před dvěma lety. Počáteční nadšení z našeho prvního PRITEGu však nemělo dlouhé trvání. Již při prvním pohledu do nitra bylo jasné, že telefon dříve vlastnil nějaký domácí kutil. Při pokusu o opravu, či přestavbu, odstranil některé „nepotřebné“ součástky a odštípal „zbytečné“ dráty. Pokus byl ale neúspěšný a odebrané díly zmizely v propadlišti času.

Z důvodu nekompletnosti telefonu PRITEG lze jen předpokládat, že šlo o řadový přístroj. A bohužel, není možné jej uvést do funkčního stavu. Bude to tedy první nefunkční starožitný telefon v naší sbírce. Proto jsme ho také ponechali v původním stavu, bez renovace. Celý přístroj je pouze zakonzervován.

Přestože již dva roky marně čekám, zda neobjevím nějaké torzo tohoto PRITEGu, nebo alespoň nějaké informace o přístroji, nevzdávám naději na zkompletování a renovaci někdy v budoucnu. Starožitný telefon fy Společnost pro soukromé telefony Praha si prostě jen počká, až přijde jeho čas.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.