decoupage vintage svicny DECOUPAGE
DECOUPAGE,  PROJEKTY

Náhoda, skleróza a sluníčko.

Skleněné svícny ve stylu vintage.

Decoupage na sklo jsem kdysi dávno už vyzkoušela. Zdobila jsem skleněný talířek decoupage papírem s lístky a větvičkami břečťanu. Vystřižený motiv jsem nalepila zvenku, na spodní stranu talířku a vše přetřela krémovou barvou.

Výsledem mě ale nijak nenadchl. Původně skleněný a průhledný talířek vypadal po natření tak nějak nehezky a umělohmotně. Na velmi dlouhou dobu mě to od decoupage na sklo odradilo. Loni v létě, když jsem zdobila krabičku na kapesníky, mi zbyl kousíček rýžového papíru.

Ani nevím, proč jsem ten kousek přilepila na sklenici, ve které mám nové, ještě nepoužité štětce. Skleničku jsem odložila dozadu na stůl, pokračovala v rozdělané práci a na přilepený kousek papíru zapomněla. Asi před měsícem jsem se rozloučila se svým nejoblíbenějším štětečkem a sáhla po sklenici s novými. Sluníčko, které prosvítilo papír, dokončilo návrh projektu. Skleněné svícny ve vintage stylu tedy vznikly díky náhodě, skleróze a slunci.

Není to sice decoupage, protože papír je vcelku a na celé ploše. Ale rýžový papír na sklenicích vypadá opravdu krásně, zvláště se zapálenou svíčkou. Tak někdy příště opravdickou decoupage na sklo určitě vyzkouším.

Zavařovačky zdobené rýžovým a morušovým papírem jsou doplněné režným provázkem a kovovými přívěsky, které podtrhují vintage styl skleněných svícnů.

 A jako drobný doplněk ke svícnům jsem stejnými motivy ozdobila i krabičky se zápalkami.

Skleněné svícny ve vintage stylu s motivem růží a milostnými texty, svícny se starodávnou reklamou, svícny s motivem květin i zápalky jsou v nabídce mého eshopu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.