lekarnicka ve vintage stylu po renovaci PROJEKTY
PROJEKTY,  RENOVACE, RECYKLACE, UPCYKLACE

Vintage lékárnička.

Staré krabičky a lahvičky od léků se po renovaci

proměnily v neobvyklou ozdobu koupelny.

Ve staré lékárničce jsem našla krabičky od pastilek, lahvičky od ajatinu, plechové obaly na náplast a jiné starodávné obaly od léků.

Ne všechny byly ve stavu k renovaci, hlavně papírové obaly byly hodně poškozené vlhkostí a nedalo se s nimi bohužel už nic dělat. Překvapivě ta ze všech nejstarší, podle mého odhadu osmdesátiletá krabička od kolových tabletek, byla ve výborném stavu, stačilo ji jen vyčistit.

Mladší krabička na léky z českobudějovické lékárny „U Černého medvěda“ na tom byla hůř, a kvůli odtržené přelepce z doby OÚNZu ani nikdy nebude z nejkrásnějších. Ale jelikož je budějcká, jako já, rozhodla jsem se dát jí trochu do pucu. Krabičku jsem vyčistila, vyměnila roztržený papírový „pant“, opravila roztržené rohy, odstranila a vyměnila jsem zašpiněný papír na vnějším dnu, zbytky papíru po stržené nálepce jsem odstranila a vyhladila.

Staré plechové krabičky na tabletky a skleněné lahvičky na tom byly samozřejmě podstatně lépe. Potřebovaly jen je trochu očisty. Obaly na leukoplast staré i mladší, něco proti úzkosti, kysličník, desinfekce a oční kapky, a plechová krabička od Pavlových pastilek.

Do lékárenské sady se hodí také laboratorní lžičky, maličkaté skleněné odměrky a čpavkové kapsle.

Ke všem těm více či méně starodávným kouskům jsem přidala také své vlastní papírové krabičky na pilulky. Stylem se krásně hodí do vintage lékárničky.

Původní skříňka na léky byla sice hezká, a určitě ji někdy v budoucnu také čeká renovace, ale když už bylo tolik práce s čištěním starých obalů od léků, taky by je mělo být vidět. Jako lékárničku jsem proto použila starou bedýnku od doutníků, se skleněnou výplní ve víku.

O přeměně krabice na doutníky v lékárničku ve vintage stylu ale až příště.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.